+30.6946696310                      info@spanosthomas.eu                      live:.cid.912cd03ac5bb338a                    

Αγαπητοί αναγνώστες.
Χωρίς άλλο σχολιασμό, απλά σας παραθέτω κατωτέρω,  την αγωγή μου  κατά των κληρονόμων του αείμνηστου αποβιώσαντος αδελφού μου Γιώργου.
Τούτο πράττω, καθώς δεν έχω άλλο τρόπο για να αμυνθώ.

Ρόδος 05-08-2022

Με εκτίμηση.
Θωμάς Χ. Σπανός.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ
ΑΓΩΓΗ

(Ακύρωσης αποποίησης κληρονομίας και αποζημίωσης)
(Τακτική Διαδικασία)

      Του Σπανού Θωμά - Δημήτριου του Χρήστου, κατοίκου Ρόδου 5ο χλμ Λεωφόρος Ρόδου – Λίνδου, με Α.Δ.Τ.: ΑΗ 950857 και  ΑΦΜ: 027637336, Δ.Ο.Υ. Ρόδου 7542.

ΚΑΤΑ

 1. Χρήστου Σπανού του Γεωργίου  Σαράντη, κατοίκου Δήμου Ρόδου Πάροδος Σεφέρη.
 2. Ειρήνης Σπανού του Γεωργίου  Σαράντη, κατοίκου Καλυθιών Δήμου Ρόδου, στον κόμβο Λαδικού άνευ οδού και αριθμού.
 3. Νικήτα Σπανού του Γεωργίου  Σαράντη, κατοίκου Ιαλυσού Ρόδου.
 4. Μιχαήλ Μιχαήλ του Αθηναγόρα, κατοίκου Ρόδου, οδός Γεωργίου Παπανδρέου 25.
 5. Στυλιανού Καστανάκη του Κων/νου, κατοίκου Δήμου Ρόδου, οδός Αισχύνης
 6. Χρήστου Σπανού του Μιχαήλ, κατοίκου Μαλώνας Ρόδου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ

 1. Του από 04-03-2020 μεταξύ μας ιδιωτικού συμφωνητικού.
 2. Της υπ`αριθμ.181/2020 αποποίησης κληρονομίας μου.

____________________________***_____________________________

 ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Κύρια/ε Πρόεδρε.
Στις 10-11-2019 ημέρα Κυριακή μεταλάβαμε, με την νύφη μου Φωτίτσα και τον αδελφό μου Γιάννη,  τον αποβιώσαντα αδελφό μου Γεώργιο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλευόταν.
Στις 11-11-2019 ημέρα Δευτέρα συναντήθηκα με τον Στυλιανό Καστανάκη έξω από το δωμάτιο όπου νοσηλευόταν ο αποβιώσας αδελφός μου Γιώργος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και είχαμε συζήτηση μεταξύ των οποίων μου είπε να πάω να δουλέψω γιατί τα δανεικά θα σταματήσουν και όσο για την ιδιοκτησία μου να την γράψω αλλού η να την πουλήσω για πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ, (500.000 €).
Στις 13-11-2019 ο αδελφός μου Γεώργιος Χ. Σπανός απεβίωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, (σχετικό 01).
Στις 19-11-2019 δημοσιεύθηκε η διαθήκη του αποβιώσαντος αδελφού μου Γεώργιου Χ. Σπανού, (σχετικό 02).
Στις 28-01-2020 συντάχθηκε και υπογράφηκε, μεταξύ κληρονόμων του αποβιώσαντος αδελφού μου, Ιδιωτικό Συμφωνητικό Στερητικής Αναδοχής Χρέους, στο οποίο περιλαμβάνομαι και αναφέρομαι, χωρίς τη δική μου υπογραφή, (σχετικό 03).
Στις 04-03-2020 υπογράφηκε μεταξύ των κληρονόμων του αποβιώσαντος αδελφού μου και ήδη εναγόμενων και εμού Ιδιωτικό Συμφωνητικό, (σχετικό 04).
Στις 12-03-2020 διά της υπ’ αριθμόν 181/2020 Έκθεσης Αποποίησης Κληρονομιάς, αποποιήθηκα την κληρονομιά του αδελφού μου, (σχετικό 05).
Στις 13-03-2020 ενημέρωσα τους κληρονόμους και τον αγχιστείας ανιψιό μας δικηγόρο Εμμανουήλ Ι. Παπαϊωάννου για την αποποίηση της διαθήκης, (σχετικό 06).

Κύρια/ε Πρόεδρε.
Έχω περιέλθει σε μια μακροχρόνια δίνη δικαστικών υποθέσεων και όχι μόνον αυτών, με ισχυρούς παράγοντες του νησιού, οι οποίοι το ελέγχουν κατά αποκλειστικότητα και απολυτότητα. Κυριολεκτώ και τούτο σας το αναφέρω για να σας τοποθετήσω σε ένα ευρύτερο περιβάλλον των θεμάτων μου και κυρίως για να σας αιτιολογήσω την κοινωνικοοικονομική μου κατάσταση στην οποία μακροχρόνια έχω περιέλθει.
Συνοπτικά και περιεκτικά αναφερόμενος:
Οι ισχυροί αντίδικοί μου, που ελέγχουν κατά απολυτότητα το νησί επιδιώκουν μακροχρόνια αδιαλείπτως και αόκνως, με άκρως επικίνδυνους και ανέντιμους τρόπους, την υφαρπαγή της ιδιοκτησίας μου για να νομιμοποιήσουν την αυθαίρετη δική τους, (σχετικά 07-01 & 07-02).
Τούτο ενδεικτικά αναφερόμενος έπραξαν και διά μέσου τεσσάρων (4) παράνομων και καταχρηστικών πλειστηριασμών του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. νυν Ε.Φ.Κ.Α. Ρόδου, τα έτη 2008 και 2009, (σχετικά 07-03,  07-04,  07-05,  07-06) χωρίς να οφείλω ούτε ατομικά ούτε εταιρικά στο συγκεκριμένο ίδρυμα, (σχετικά 07-07 & 07-08) και χωρίς να υπάρχουν κατασχέσεις επί της ιδιοκτησίας μου. Τούτων ακολούθησε η κοινωνικοοικονομική μου έκθεση και φθορά την οποία προσπάθησα να υπερκεράσω με ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ ύψους 85.057,74 € με δημόσια επιχορήγηση 55.287,53 €, (σχετικό 07-09) και έναν εγκριμένο δανεισμό από την τράπεζα Eurobank ύψους ενενήντα χιλιάδων ευρώ, (90.000,00 €), (σχετικό 07-10), των οποίων την υλοποίηση και εκταμίευση μου στέρησε με την από  24-03-2010 καθολικά ψευδή του κτηματολογική έρευνα ο δικηγόρος Ευστράτιος Καρίκης, (σχετικό 07-11).   Τούτη η έκνομη ενέργεια του συγκεκριμένου δικηγόρου, ήταν η χαριστική βολή κατά της κοινωνικοοικονομικής μου ανάκαμψης. Έκτοτε περιήλθα σε μεγάλη οικονομική δυσχέρεια και εν τέλει σε αδυναμία εκπλήρωσης των οικονομικών μου υποχρεώσεων απέναντι σε τρίτους και δη προμηθευτές μου, με την πρώτη μου επιταγή να σφραγίζεται στις 31-03-2011 για το ποσόν των 1.514,52 €, (σχετικό 07-12).

Κύρια/ε Πρόεδρε.
Ο αποβιώσας αδελφός μου Γιώργος ήταν ο μπροστάρης και προστάτης της οικογένειας μας. Ήταν το ανήσυχο πνεύμα της. Είχε πάντα το μυαλό του σε όλους μας και όταν κάποιος από την οικογένεια τον χρειαζόταν, ήταν πάντα εκεί και τον συνέδραμε. Τούτο έπραττε και προς εμένα, που είμαι ο μικρότερος της οικογένειας. Το γεγονός ότι άντεξα οικονομικά και μετά την ανωτέρω αναφερόμενη ψευδή κτηματολογική έρευνα του δικηγόρου Ευστράτιου Καρίκη, οφείλετε στο γεγονός ότι, εν αγνοία μου, καθώς τούτο έμαθα από την τράπεζα μου, ο αποβιώσας αδελφός μου προέβηκε στην πρώτη του οικονομική συνδρομή προς εμένα αποτρέποντας την σφράγιση των επιταγών μου καταθέτοντας στις 15-09-2010 δέκα χιλιάδες ευρώ (10.000,00€) στον εταιρικό μου λογαριασμό στην Alpha Bank  (σχετικά 07-13 & 07-14), παρατείνοντας για λίγους μήνες  οικονομικά την επιχειρηματική μου επιβίωση.
Ακολούθησε σταδιακά η επιχειρηματική μου συρρίκνωση και εν τέλει σταμάτησα τα δρομολόγια στα χωριά όπου προμήθευα με εμπορεύματα τους πελάτες μου το 2014. Έκτοτε υπολειτουργούσα την εμπορική μου επιχείρηση και επιδόθηκα στις διαδικτυακές δραστηριότητες, οι οποίες όμως δεν μου κόμιζαν οικονομικά οφέλη και επιδείνωναν την οικονομική μου κατάσταση οι δικαστικές μου υποθέσεις, για τις οποίες αφιέρωνα πάρα πολύ χρόνο, με γενεσιουργό αιτία την υφαρπαγή της ιδιοκτησίας μου για να νομιμοποιήσουν την αυθαίρετη δική τους οι αντίδικοι μου, (σχετικά 07-01 & 07-02).
Ο αποβιώσας αδελφός μου, μετά την πρώτη του οικονομική, μάλιστα εν αγνοία μου, αρωγή του, άρχισε σκόρπια να με στηρίζει οικονομικά όποτε τούτο αντιλαμβανόταν ότι χρειαζόμουν, με αποτέλεσμα προς το τέλος του 2014 να με συνδράμει σταθερά με χίλια ευρώ (1.000,00 €) το μήνα, τα οποία απαίτησα να λαμβάνω με απόδειξη πλέον και με σκοπό δικό μου να του τα επιστρέψω, κάτι που θα μπορούσα να κάνω με την αξιοποίηση η πώληση της ιδιοκτησίας μου και μόνον.

Κύρια/ε Πρόεδρε.
Ως ανωτέρω σας εκτέθηκε την δυσχερή οικονομική μου κατάσταση την γνώριζε και την συμμεριζόταν ο αείμνηστος αδελφός μου και μου συμπαραστεκόταν οικονομικά και ανιδιοτελώς. Επικαλούμαι προς τούτο την μαρτυρία του πέμπτου (5ου) εναγόμενου  Στέλιου Καστανάκη. Εκείνος με βοηθούσε οικονομικά και μου έδινε χρήματα ανιδιοτελώς χωρίς απόδειξη και εγώ απαίτησα να εισπράττω τα χρήματα με απόδειξη, ώστε κάποια στιγμή να του τα επιστρέψω και επικαλούμαι και προς τούτο την μαρτυρία του Στέλιου Καστανάκη.

Κύρια/ε Πρόεδρε.
Η περιουσιακή κατάσταση του αδελφού μου προέρχεται από την οικογενειακή μας εμπορική επιχείρηση που δημιουργήσαμε ως οικογένεια και είναι οι κόποι των γονιών μας, κάτι που γνώριζε ο αείμνηστος αδελφός μου, με τον οποίο δεν τα βρίσκαμε όταν ήμασταν στην οικογενειακή μας επιχείρηση, μα και γενικότερα.
Εγώ απεχώρησα, δεν θα το έλεγα αυτό, αλλά τέλος πάντων, από την οικογενειακή μας επιχείρηση όταν ήμουν φαντάρος. Είμαι ο πρώτος και ο μόνος που συμμετείχε στην εμπορική οικογενειακή μας επιχείρηση. Μετ’ εγκατασταθήκαμε από την Λέρο στη Ρόδο το 1973-1974. Πρώτα ήρθε ο πατέρας μου και μετά εγώ με την μητέρα μου και δραστηριοποιούμασταν εμπορικά στο παλιό μας μαγαζί στην οδό Γαριβάλδη απέναντι από το μεγάλο σουπερ μαρκετ ΣΠΑΝΟΣ τώρα ΚΡΗΤΙΚΟΣ.
Επειδή την εμπορική μας απραγία στη Λέρο ακολούθησε εδώ στη Ρόδο μια ικανοποιητική εμπορική δραστηριότητα ακολούθησε ο αδελφός μου ο Γιάννης από την Λέρο και μετά ο αποβιώσας αδελφός μου ο Γιώργος από την Αμερική όπου είχε ξενιτευτεί. Χρησιμοποιώ τους πλέον  ήπιους και ευγενικούς όρους για να προσδώσω την βάση των εμπορικών μας  δραστηριοτήτων από τις οποίες προέρχονται οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις του αποβιώσαντος αδελφού μου Γιώργου. 
Στο αρχικό στάδιο των εμπορικών μας δραστηριοτήτων στη Ρόδο αν και μικρός εγώ διαχειριζόμουν το μαγαζί μας. Εγώ έκανα τη διαρρύθμιση του μαγαζιού και τοποθετούσα τα προϊόντα. Εγώ έκοβα τις επιταγές στους προμηθευτές μας, με τον αδελφό μου Γιάννη να έχει το βάρος και ήταν πολύ μεγάλο αυτό των χονδρικών πωλήσεων στα χωριά και στο στρατό με πάρα πολλές φορές εμένα συνοδηγό.
Ο αποβιώσας αδελφός μου Γιώργος χώρισε επώδυνα, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει, με τον αδελφό μου Γιάννη όταν ήταν στο απόγειο των εμπορικών επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, παρά τον τιτάνιο αγώνα που κάναμε με την μητέρα μου, για να μην επέλθει αυτός ο επιχειρηματικός και αδελφικός χωρισμός.
Ο αποβιώσας λοιπόν αδελφός μου Γιώργος έδειξε προθυμία και ενδιαφέρον να μου τα βρει με τους αντίδικους μου, που όπως ανωτέρω σας ανέφερα είναι ισχυροί παράγοντες στο νησί και επιδιώκουν αόκνως και αδιαλείπτως μακροχρόνια, με άκρως ανέντιμους τρόπους την υφαρπαγή της  ιδιοκτησίας μου για να νομιμοποιήσουν την αυθαίρετη  δική τους.
Τούτο έπραξε αναποτελεσματικά και αυτή είναι μια επιπρόσθετη αιτία για την οποία, όπως ανωτέρω σας εκτέθηκε, μου συμπαραστεκόταν οικονομικά με μια τελική μορφή συμπαράστασης την απόδοση σε εμένα χιλίων ευρώ (1.000,00 €) κάθε μήνα, ώστε να μπορώ να τα βγάζω πέρα.
Άλλωστε του αναγνωρίζω ότι εκείνος πολύ καλύτερα από τον κάθε ένα γνώριζε πως δημιούργησε τις ναυτιλιακές του επιχειρήσεις και πως αυτές οφείλονταν στις εμπορικές μας δραστηριότητες όπου συμμετείχα πέραν του δέοντος ενεργά και ουσιαστικά, μάλιστα στο ποιο καίριο σημείο αυτό της αρχής, της εδραίωσης και της δημιουργίας μαγιάς όπως λέμε. Εξ άλλου είναι γνωστή η κοινωνική του προσφορά, πως θα μπορούσε να παραμελήσει την οικογένεια του και ειδικότερα εμένα που αντιμετωπίζω τεράστια προβλήματα που αγγίζουν τα όρια της βιολογικής μου επιβίωσης; Αναλογικά συμπαραστεκόταν και στα άλλα μου αδέλφια και εν τέλει έγιναν αχώριστοι ως από μικροί ήταν με τον αδελφό μου τον Γιάννη με τον οποίο ως ανωτέρω σας ανέφερα χώρισαν επώδυνα και για μεγάλο διάστημα δεν είχαν μεταξύ τους σχέσεις.

Κύρια/ε Πρόεδρε.
Ως ανωτέρω σας ανέφερα ο αδελφός μου σε μια τελική μορφή οικονομικής συμπαράστασης, καθώς οι εμπορικές μου δραστηριότητες ήταν σε άκρως υπολανθάνουσα μορφή, με συνέδραμε οικονομικά με χίλια ευρώ (1.000,00 €) μηνιαίως.

Στις 23-01-2020 στις 12:44 (σχετικό 08) με κάλεσε στο τηλέφωνο η ανιψιά μου δεύτερη εναγόμενη Ειρήνη, κόρη του αποβιώσαντος αδελφού μου και σε μια συνομιλία διάρκειας εννέα λεπτών και ενός δευτερολέπτου (09:01), όπως προκύπτει από το αρχείο μου, (σχετικό 08), μου έθεσε θέμα για την καταβολή των χρημάτων που θα έπρεπε να συνεχίσουν να μου δίνουν ως κληρονόμοι του αδελφού μου. Ήταν φορτισμένη συναισθηματικά και μου μετέφερε αυτή τη συναισθηματική της φόρτιση φέρνοντας με σε δύσκολη θέση και ασκώντας μου ψυχολογική πίεση λέγοντας μου «ότι έχει παιδιά να μεγαλώσει και ότι δεν θα μπορεί να τα βγάλει πέρα οικονομικά» και της δήλωσα ότι θα προσπαθήσω μέσω του πέμπτου (5ου) εναγόμενου Στέλιου του Καστανάκη να λύσω αυτό το θέμα. Παρά την σχετικά μεγάλη διάρκεια του τηλεφωνήματος της, δεν κατάλαβα ακόμη και τότε ότι ο αδελφός μου με είχε συμπεριλάβει στη διαθήκη του και θεώρησα – κατάλαβα ότι αυτή η τηλεφωνική προσέγγιση της αφορούσε τα χρήματα που μου είχε δώσει ο αδελφός μου και ότι εμμέσως πλην σαφώς μου τα ζητούσαν πίσω. Σε αυτό το σκεπτικό οδηγήθηκα διότι η ανιψιά μου δεύτερη εναγόμενη Ειρήνη ασκώντας κάποιες φορές χρέη ταμεία στην εταιρεία τους μου είχε παραδώσει, έναντι απόδειξης τα χίλια ευρώ (1.000,00 €) που ο αδελφός μου, μου έδινε και μου ζητούσε να σταματήσουν πλέον να μου τα δίνουν. Οπότε συνέταξα ένα πίνακα (σχετικό 07-14) με τα χρήματα που μου είχε δώσει ο αδελφός μου και τον προσκόμισα μεταξύ και άλλων εγγράφων που αφορούν την ιδιοκτησία μου σε μια συνάντηση στο γραφείο του αποβιώσαντος αδελφού μου στις 15-02-2020 και περί ώρα 10:30 και τον παρέδωσα στον δικηγόρο της εταιρείας και εξ αγχιστείας ανιψιό μου Μανώλη Ι. Παπαϊωάννου.
Στην συνάντηση δε αυτή παρίστατο και ο ανιψιός μου πρώτος (1ος) εναγόμενος Χρήστος Γεωργίου Σπανός και ο πέμπτος (5ος) εναγόμενος Στυλιανός Καστανάκης, όπου και τους πρότεινα να τους εκχωρήσω  μέρος της ιδιοκτησίας μου για αποπληρωμή της οφειλής προς τον αποβιώσαντα αδελφό μου Γιώργο, κάτι το οποίο δεν δέχτηκαν, με την δικαιολογία ότι θα έμπλεκαν και αυτοί όπως εγώ τόσα χρόνια. Όσο για την οφειλή μου αυτή δεν γνώριζαν παρά μόνον ο πέμπτος (5ος) εναγόμενος Στυλιανός Καστανάκης ο οποίος και το επιβεβαίωσε, μάλιστα και για το ακριβές του ποσού.
Έχοντας δε πλέον λάβει γνώση της διαθήκης του αδελφού μου και μη έχοντας κάτι άλλο τους πρότεινα τον συμψηφισμό της οφειλής μου με την υποχρέωση τους που απέρρεε από την διαθήκη του αδελφού μου να μου καταβάλλουν χίλια ευρώ (1.000,00 €) μηνιαίως, κάτι που δέχθηκαν και ως ανωτέρω σας εκτέθηκε συνάψαμε το από 04-03-2020 (σχετικό 04)  Ιδιωτικό Συμφωνητικό και αποποιήθηκα της κληρονομιάς του αποβιώσαντος αδελφού μου διά της υπ’ αριθμόν 181/2020 (σχετικό 05) Έκθεσης Αποποίησης Κληρονομιάς του Ειρηνοδικείου Ρόδου.
Τούτο έπραξα ένεκα της συναισθηματικής φόρτισης που μου άσκησε η ανιψιά μου με το ανωτέρω αναφερόμενο τηλεφώνημα της, αναφέροντας μου ότι έχει παιδιά να μεγαλώσει και για λόγους δικής μου αξιοπρέπειας. Άλλο είναι να σε στηρίζει ο αδελφός σου, με τον οποίο έχεις περάσει πολλές έντονες καταστάσεις οιασδήποτε μορφής ακόμη και αντιπαλότητας και άλλο τα ανίψια σου που δεν έχουν βιώσει δύσκολες καταστάσεις και δεν είναι σε θέση να κρίνουν και κυρίως να εκτιμήσουν.
Με τον αποβιώσαντα αδελφό μου, είχαμε μια μόνιμη αντιπαλότητα – διαμάχη, μέσα από την οποία προερχόταν οικονομική και επαγγελματική πρόοδος.
Είναι γνωστό ότι η άμιλλα, ακόμη και αν δεν είναι ευγενής, κομίζει πρόοδο.
Προς επίρρωση των ανωτέρω θέτω στην διάθεση σας τα κατωτέρω δύο ενδεικτικά παραδείγματα.

 1. Όταν ήμασταν μαζί στην οικογενειακή μας επιχείρηση πουλούσαμε την μπύρα εισαγωγής WUNSTER από την Ιταλία με εμπορικό αντιπρόσωπο τον Παυλίδη ο μικρός υιός του οποίου είναι δικηγόρος. Στις μπύρες αναγραφόταν το όνομα του συγκεκριμένου εμπορικού αντιπροσώπου ο οποίος μεσολαβούσε και φέρναμε από την Ιταλία τις μπύρες. Όταν απολύθηκα από τον στρατό και άρχισα αμέσως τις ατομικές εμπορικές μου δραστηριότητες, εισήγαγα μεταξύ και άλλων την μπύρα MORETTI από την Ιταλία στην οποία αναγραφόταν το όνομα μου ως αποκλειστικός εμπορικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα.
  Τα αδέλφια μου, μη ικανοποιώντας την απαίτηση τους ο αντιπρόσωπος της μπύρας, να αναγράψουν το δικό τους όνομα στις μπύρες, άλλαξαν μπύρα και αντιπρόσωπο και εισήγαγαν πλέον την μπύρα DREHER από την Ιταλία με την αναγραφή του ονόματος τους σε αυτήν.
 1. Στο πρώτο μας μαγαζί, αυτό που ήταν απέναντι από το νυν σουπερ μάρκετ ΚΡΗΤΙΚΟΣ στην οδό Γαριβάλδη, ως ανωτέρω σας ανέφερα, την διαρρύθμιση του την είχα κάνει εγώ. Τότε είχαμε φέρει γόνδολες - ράφια πρωτότυπα για την εποχή και τοποθετούσαμε στα ράφια τα εμπορεύματα από εκεί που τα είχαμε μέσα στις κούτες και σε ψιλά σιδερένια ράφια. Τότε είχαμε έναν μεγάλο πάγκο στο οποίο είχαμε τοποθετήσει την ταμειακή μας μηχανή και από κάτω τις τσάντες και άλλα διάφορα υλικά, κυρίως συσκευασίας. Με την νέα διαρρύθμιση μεταθέσαμε τον πάγκο πλησιέστερα στην είσοδο η οποία στα αριστερά μπαίνοντας υπήρχε ντουβάρι και στα δεξιά ήταν η σάλα του καταστήματος. Φυσιολογικό ήταν να τοποθετήσουμε τον πάγκο στα αριστερά, ώστε να μην φαίνονται και όσα είχαμε κάτω από τον πάγκο και δεν ήταν πάντα ταχτοποιημένα, μα και για να υπάρχει μια σχετικά ασφάλεια και το ταμείο να μην είναι εκτεθειμένο σε πελάτες που περνούσαν από πίσω για να κάνουν τα ψώνια τους, αν τοποθετούνταν στα δεξιά της εισόδου. Στο συγκεκριμένο θέμα είχαμε αντιπαλότητα με τον αποβιώσαντα αδελφό μου Γιώργο ο οποίος επέμενε να τοποθετηθεί στα δεξιά και όταν του εξήγησα τους ανωτέρω λόγους για τους οποίους έπρεπε ο πάγκος να μπει στα αριστερά και όχι στα δεξιά της εισόδου και τον ρώτησα γιατί επιμένεις να μπει στα δεξιά αφού είναι λάθος αυτό. Τότε μου απάντησε: «γιατί το λες εσύ». Έπρεπε δηλαδή να γίνει αυτό που είπε εκείνος και όχι αυτό που είπα εγώ και ας ήταν το σωστό. Τίθετο δηλαδή θέμα εξουσίας, αρχηγίας και κυριαρχίας. Πέρασε αρκετός καιρός και κάποια στιγμή που πήγα στο μαγαζί μετά τον επαγγελματικό μας χωρισμό, είδα τον πάγκο τοποθετημένο στα αριστερά και εκείνον να μειδιά με νόημα για τον πάγκο που έβλεπα τοποθετημένο στα αριστερά.

Κύρια/ε Πρόεδρε.
Τα ανωτέρω σας τα αναφέρω για να κατανοήσετε ότι η περιουσία που άφησε ο αποβιώσας αδελφός μου Γιώργος στους κληρονόμους του, δημιουργήθηκε μέσα από έντονη μακροχρόνια άμιλλα, πολύ πάρα πολύ δουλειά όλων μας και κυρίως της μητέρας μου και του αδελφού μου Γιάννη, μάλιστα χειρονακτική.
Ως μπροστάρης πάντα που ήταν και ανήσυχο πνεύμα ο αποβιώσας αδελφός μου Γιώργος αποφάσισε να χωρίσει με τον αδελφό μου και να επιχειρήσει  στην ναυτιλία όπου και πέτυχε διά πυρός και σιδήρου θα έλεγα.
Ήταν πάντα στην πίεση και πάντα τραβούσε μπροστά. Πίσω δεν έκανε.
Αυτό του στοίχισε και στην υγεία του και μας άφησε πρόωρα.
Άφησε πίσω του έργο που θα το χαρακτήριζα κοινωνικό, όπως και κοινωνικός ήταν.   
Βοηθούσε όπου και όποιον μπορούσε και τον χρειαζόταν.
Θα σας πω μια χαρακτηριστική φράση της μητέρας μου, της οποίας ήταν η αδυναμία:
«Από πάνω του, έφαγα ψωμί». 
Αναφερόταν στις δύσκολες εποχές που δούλευε στις οικοδομές και ήταν περιζήτητος.
Τότε και τα τρία αδέλφια μου που δούλευαν στις οικοδομές το βδομαδιάτικο το παρέδιδαν κάθε Σάββατο στην μητέρα μου. Εκείνος πάντα έφερνε τα περισσότερα.  

Κύρια/ε Πρόεδρε.
Όλα αυτά δεν είναι σε θέση να τα γνωρίζουν και να τα αναγνωρίσουν τα ανίψια μου, ώστε να κατανοήσουν γιατί ο αποβιώσας αδελφός μου Γιώργος με συμπεριέλαβε στη διαθήκη του. Κάτι που ούτε το φανταζόμουν, όμως αποδεικνύει την αναγνώριση του σε εμένα όλων εκείνων που μακροχρόνια συνετέλεσαν, κατά ένα μέρος, στο αποτέλεσμα της μακροχρόνιας μεταξύ μας άμιλλας και είναι η μεγάλη περιουσία που άφησε στα ανίψια μου.  
Προς τούτο την αποποιήθηκα για να μην έχω τριβή με τα ανίψια μου, καθώς μου ασκήθηκε ψυχολογική πίεση και για λόγους αξιοπρέπειας. Τι να κάνω δηλαδή. Πριν μάθω για την διαθήκη η ανιψιά μου Ειρήνη μου άσκησε ψυχολογική  πίεση. Να την αποδεχθώ και να κάνω τι, αν δεν μου την καταβάλλουν; Όπως η ανιψιά μου, μου προοιώνισε;

Όμως.
Κύρια/ε Πρόεδρε.
Εδώ τίθεται θέμα αγνωμοσύνης και αχαριστίας, εκφρασθείσα από τον ανιψιό μου Χρήστο, κάτι που έγινε η αφορμή και αιτία οδηγώντας με στην παρούσα αγωγή μου.
Δικαιολογώ εν μέρει την ανιψιά μου Ειρήνη, για τις ανασφάλειες της με τον χαμό του πατέρα της και την ψυχολογική της φόρτιση που είχε και μου μετέφερε.
Ο ανιψιός μου Χρήστος όμως, είναι αδικαιολόγητος, αγνώμων - αχάριστος.

Ευρίσκομαι σε μόνιμη οικονομική αδυναμία.
Έχω από την 10-08-2020 που ξανά επιχείρησα να αναβιώσω τις εμπορικές μου δραστηριότητες, πηγαίνοντας όπως παλιά σε δρομολόγιο λήψης παραγγελιών μέχρι το χωριό Έμπωνα.
Σε αυτό με βοήθησε η επιστρεπτέα προκαταβολή με την οποία απέκτησα ένα φορητό υπολογιστή και αμέσως ξεκίνησα δρομολόγια και επανήλθα εκ νέου στην αγορά, μετά έξη και πλέον χρόνια όπου και υπολειτουργούσα.
Στην αρχή δεν ήξερα τι να πουλήσω και από πού οικονομικότερα να το προμηθευτώ. 
Συνάντησα νέους πελάτες και νέα μαγαζιά. Συνάντησα τα εγγόνια των πελατών μου.
Πολλοί από τους παλιούς μου πελάτες απεβίωσαν και πολλά από τα μαγαζιά που ήξερα έκλεισαν.
Πέρασαν κοντά δύο (2) χρόνια και κατάφερα να στήσω ξανά την επιχείρηση μου και να βγάζω τα προς το ζην μου και να μην έχω ανάγκη καμία διαθήκη του αποβιώσαντος αδελφού μου Γιώργου.
Στο διάστημα αυτό το παλιό μου επαγγελματικό αυτοκίνητο χάλασε και αναγκάστηκα να πάρω ένα άλλο σε εντελλόμενη πώληση, που δεν είναι του παρόντος και σε κατάσταση προβληματική. Ένεκα της μακροχρόνιας διαμάχης μου, ως ανωτέρω σας εκτέθηκε, με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που επιβουλεύονται την ιδιοκτησία μου για να νομιμοποιήσουν την δική τους, έχω αναγκαστεί σε μηνύσεις κατά δικαστών, καταγγελίες κατά εισαγγελέων, μηνύσεις κατά αστυνομικών εξ ανάγκης και για να αμυνθώ στην άοκνη και με μανία επιχειρούμενη όχι μόνον υφαρπαγή της ιδιοκτησίας μου αλλά και του επιχειρούμενου εγκλεισμού μου σε κατάστημα κράτησης η εναλλακτικά σε ψυχιατρική κλινική. Φυσικό επόμενο είναι να μην βρίσκω συνεργείο να μου φτιάξει το προβληματικό αυτοκίνητο που απέκτησα εξ ανάγκης από εντελλόμενη πώληση με αποτέλεσμα αυτό να με εγκαταλείψει μόλις πρόσφατα στις 12-07-2022 με μεγάλη ζημιά που δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να επωμιστώ.
Έχω εκκρεμείς παραγγελίες να παραδώσω και αναζητώ αυτοκίνητο να δανειστώ η να νοικιάσω και δεν βρίσκω, παρά την μεγάλη προς τούτο προσπάθεια μου.
Αφού απευθύνθηκα σε κάθε γνωστό, συγγενή και συνεργάτη αδιαφόρετα και αναποτελεσματικά άφησα τελευταία επιλογή μου τον ανιψιό μου Χρήστο του αποβιώσαντος αδελφού μου Γιώργου.
Του έστειλα το από 14-07-2022  3:30 μμ (σχετικό 09-01) ηλεκτρονικό μου μήνυμα στο οποίο αφού του εξέφρασα το παράπονο μου για το γεγονός ότι έπαψε πλέον να ψωνίζει  από εμένα, με την τελευταία φορά αυτή να είναι στις 19-01-2022 (σχετικό 09-02)  του έθεσα και την κατάσταση στην οποία ευρισκόμουν. Με χαλασμένο αυτοκίνητο και την αδυναμία μου να αναλάβω το οικονομικό βάρος της επισκευής του.
Του ζήτησα να το πάω σε ένα συνεργείο να το επισκευάσει, να το πληρώσει εκείνος και να τον εξοφλήσω σιγά – σιγά με εμπορεύματα που θα ψώνιζε.
Τον κάλεσα και στο τηλέφωνο του είπα ότι του έστειλα ένα μήνυμα και μου απάντησε ότι το έλαβε, ότι είναι στο Υπουργείο, εικάζω ναυτιλίας και θα με καλέσει αργότερα.
Αυτό δεν έγινε και του έστειλα το νέο από 15-07-2022  6:10 μμ (σχετικό 10) ηλεκτρονικό μήνυμα υπενθύμισης.
Ούτε και σε αυτό ανταποκρίθηκε και αναγκάστηκα να πάω το Σάββατο 16-07-2022 με το λεωφορείο στην έδρα της ναυτιλιακής εταιρείας στην οδό Αυστραλίας 3 μήπως και τον συναντήσω. Απουσίαζε και άφησα το όνομα μου στη ρεσεψιόν να με καλέσει στο τηλέφωνο. Αυτό δεν συνέβη και τον κάλεσα τηλεφωνικά αργότερα την ίδια ημέρα δηλαδή στις 16-07-2022 περί ώρα 12:00 για να μου πει, αφού με ρώτησε «δεν σου είπε ο Καστανάκης;», ότι δεν μπορεί να με βοηθήσει τώρα, αλλά μια άλλη φορά και έκλεισε το τηλέφωνο.
Έμεινα άφωνος, κυριολεκτικά.
Στις 18-07-2022  5:33 μμ (σχετικό 12), μετά από σώφρονα και προβληματισμένη σκέψη  του έστειλα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, κοινοποιώντας  και στους λοιπούς κληρονόμους του αποβιώσαντος αδελφού μου, ως και στον εξ αγχιστείας ανιψιό μας δικηγόρο Μανώλη Ι. Παπαϊωάννου καταμαρτυρώντας του την αγνωμοσύνη του και ενημερώνοντας τους όλους ότι επρόκειτο να ενεργήσω αναλόγως της συμπεριφοράς του, τα επίχειρα της οποίας πρόκειται να υποστούν και οι λοιποί.

Κύρια/ε Πρόεδρε.
Ο αποβιώσας αδελφός μου Γιώργος, για την οικονομική του στήριξη που μου παρείχε δεν ήθελε και ούτε ποτέ μου ζήτησε η μου είπε ότι θα ήθελε να του την επιστρέψω, αντίθετα με τον δικό μου διακαή πόθο να δυνηθώ να πράξω τούτο.
Δεν ανέφερε κάτι τέτοιο στη διαθήκη του, αντίθετα με συμπεριέλαβε σε αυτήν να συνεχίσουν οι κληρονόμοι του να μου καταβάλλουν χίλια ευρώ (1.000,00 €) αγόγγυστα και συνεπεία της κληρονομιάς που τους άφησε.
Οι κληρονόμοι του δεν γνώριζαν για αυτή την οικονομική συμπαράσταση που μου παρείχε και σε κάθε περίπτωση δεν γνώριζαν το ύψος της, παρά μόνον ο Στυλιανός Καστανάκης.
Εγώ από μόνος μου τους την γνωστοποίησα,  μετά την ψυχολογική πίεση που μου ασκήθηκε από την ανιψιά μου.
Παρά ταύτα προσφέρθηκα να τους την εξοφλήσω με απόδοση μέρους της ιδιοκτησίας μου και εν τέλει μη έχοντας κάτι άλλο να τους προσφέρω με τον συμψηφισμό της με την αποποίηση της κληρονομιάς του αδελφού μου.
Τους εξόφλησα κάτι που δεν τους όφειλα κάτω από ψυχολογική πίεση
και με γνώμονα την αξιοπρέπεια μου, αποποιήθηκα της κληρονομιάς του αείμνηστου αδελφού μου και τους απάλλαξα από την υποχρέωση τους να μου καταβάλλουν χίλια ευρώ (1.000,00 € ) κάθε μήνα.
Μιας υποχρέωσης που ανέλαβε να εκπληρώσει προς εμένα ο ίδιος ο αγνώμων ανιψιός μου πρώτος (1ος) εναγόμενος Χρήστος κατά το μεγαλύτερο μέρος της σε ποσοστό ύψους 51% καθώς κατέστη αυτοβούλως ανάδοχος (σχετικό 03) της οφειλής τους προς εμένα του πέμπτου (5ου) εναγόμενου  Στυλιανού  Καστανάκη  που κατέχει το 3% των μετοχών των εταιρειών του αποβιώσαντος αδελφού μου Γιώργου, του τέταρτου (4ου)  εναγόμενου Μιχαήλ Μιχαήλ που κατέχει το 5% και του ανιψιού μου Χρήστου Μ. Σπανού έκτου (6ου) εναγόμενου που κατέχει το 2% εν συνόλω 51% συναθροίζοντας και τα 41% του ιδίου του αγνώμονα ανιψιού μου πρώτου (1ου) εναγόμενου Χρήστου Γ. Σπανού.

Κύρια/ε Πρόεδρε.
Η αχαριστία, κατά εμένα είναι η πρώτη και μεγαλύτερη αμαρτία του ανθρωπίνου γένους.
Ο ΘΕΟΣ πρόσφερε στους πρωτοπλάστους όλα τα καλά του παραδείσου να τα απολαμβάνουν και να τα εξουσιάζουν, διαβιώντας σε αυτόν αιώνια και αθάνατα.
Ένα πράγμα τους ζήτησε, να μην δοκιμάσουν από τον καρπό του μήλου.
Όμως αυτοί θέλησαν να υπερκεράσουν το ΘΕΟ, που τους χάρισε τα πάντα με αντάλλαγμα την πίστη τους σε ΑΥΤΟΝ και δοκίμασαν τον απαγορευμένο καρπό.
Το αποτέλεσμα ήταν να τα χάσουν όλα. Εκδιώχθηκαν από τον Παράδεισο και υποχρεώθηκαν πλέον να διαβιούν με κόπο και πόνο και εν τέλει να αποθνήσκουν.

Κύρια/ε Πρόεδρε.
Ο ανιψιός μου πρώτος εναγόμενος Χρήστος Γ. Σπανός, δεν εκτίμησε τους κόπους των παππούδων του, των θείων του και του πατέρα του.
Δεν σεβάστηκε την επιθυμία του πατέρα του και τις εντολές του, να ψωνίζουν από εμένα και να μου αποδίδουν χίλια ευρώ (1.000,00 €) κάθε μήνα για τη διαβίωση μου και για όλα όσα πρόσφερα στο παρελθόν μα και πρόσφατα με την οικογενειακή μας προβολή που έκανα στα site μου, για να αποκτήσει τα καλά που απολαμβάνει από την κληρονομιά του αδελφού μου.
Δεν υπάκουσε στην επιθυμία και εντολή του αυτή, που την έθεσε για όλους, μέσω της διαθήκης του, ως προϋπόθεση για να αποκτήσουν και απολαύσουν την κληρονομιά που τους άφησε, καθώς την εντολή του αυτή τους την έθεσε ως υποχρέωση τους και την έθεσε σαν όρο της διαθήκης και όχι σαν απλή επιθυμία του.
Δεν εκτίμησε ότι με το να αποποιηθώ της διαθήκης του αδελφού μου, ωφελήθηκαν έως την στιγμή που του απευθύνθηκα για να μου συμπαρασταθεί σε μια δύσκολη μου στιγμή, όλοι τους οι εναγόμενοι  πλέον των τριάντα ενός χιλιάδων ευρώ (31.000,00 €) και ειδικά  ο ίδιος πλέον των δέκα πέντε χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ, (15.500,00 €).
Μετά τον θάνατο του αδελφού μου και την, υπό ψυχολογική πίεση, αποποίηση της κληρονομιάς του, δεν τους ενόχλησα. Όμως άρχισαν σταδιακά να ψωνίζουν όλο και λιγότερο, παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες μου, οι οποίες συνετέλεσαν και αυτές κατά ένα μέρος στο να αποποιηθώ την κληρονομιά του αδελφού μου, καθώς στην πρόταση μου να ψωνίζουν περισσότερα με κατεύθυναν στον υπεύθυνο προμηθειών που ήταν ο ανιψιός μου Χρήστος Μιχαήλ Σπανός έκτος (6ος) εναγόμενος, αφήνοντας μου να καταλάβω ότι θα συνέβαινε πλέον αυτό.
Ευρίσκομαι σε μόνιμη οικονομική αδυναμία παρά τις μεγάλες προσπάθειες μου να μπορέσω να αποκτήσω μέσα από την εργασία μου τα προς το ζην μου.
Στις  08-03-2021 (σχετικό 13-01) ζήτησα τη βοήθεια του, καθώς μου είχε κοπεί το τηλέφωνο και ακολουθούσε το ρεύμα,  στα πλαίσια της συνεργασίας μας, να μου προκαταβάλλει 500,00€ για εμπορεύματα που θα ψώνιζε και για να είμαι σίγουρος ότι θα πράξει τούτο του ανέφερα ότι δεν του ζητάω επαιτεία αλλά δανεικά που θα εξοφλούσα, όπως και έπραξα, με ψώνια που θα έκανε. Πράγματι ανταποκρίθηκε και με επόμενες αγορές του τον εξόφλησα (σχετικό 09-02).  
Στις 09-06-2021 (13-02) έστειλα ηλεκτρονικό μήνυμα στον Στυλιανό Καστανάκη, κοινοποιώντας στον ανιψιό μου Χρήστο, του αποβιώσαντος αδελφού μου, ενημερώνοντας τον ότι είχα υπερκαλύψει την εξυπηρέτηση που μου έκανε να μου προκαταβάλει έναντι αγορών 500€  και ζήτησα την ίδια και πάλι εξυπηρέτηση, την οποία μου αρνήθηκε μέσω του από 11-06-2021 ηλεκτρονικού μηνύματος του Στυλιανού Καστανάκη, (σχετικό 13-03).
Στις 27-10-2021 (σχετικό 13-04) ζήτησα από τον υπεύθυνο αγορών ανιψιό μου Χρήστο Μιχαήλ Σπανό να ρίξει μια ματιά το ηλεκτρονικό μου κατάστημα αν τον ενδιαφέρει να προμηθευτεί ατομικά γλυκά, σε μια προσπάθεια μου να αυξήσω την συνεργασία μου μαζί τους και για στήριξη μου, καθώς άρχισαν να μην ψωνίζουν και εν τέλει να σταματήσουν στις 19-01-2022 (σχετικό 09-02). 

Κύρια/ε Πρόεδρε.
Η εξυπηρέτηση που ζητούσα της προκαταβολής αγοράς εμπορευμάτων από εμένα, είναι μια συνήθης πρακτική μεταξύ συνεργατών, που  δεν είναι απαραίτητο να συγγενεύουν και που όλες οι επιχειρήσεις μεταξύ τους μεταχειρίζονται στα πλαίσια της μεταξύ τους αλληλεγγύης και προκοπής.
Ο αείμνηστος αποβιώσας αδελφός μου ήταν εκείνος που αυτό το έπραττε, όταν ήμασταν στην αρχική οικογενειακή μας επιχείρηση και πολύ περισσότερο όταν ήταν τα δύο αδέλφια μου μαζί, από όλους του προμηθευτές και συνεργάτες μας για να καλυφθούν οι καθημερινές τραπεζικές υποχρεώσεις της επιχείρηση μας και αυτό το αναγνώριζε τότε σε όλους και προς τούτο είχαν ως σύνθημα (brand name) στην επιχείρηση τους το «Ρόδος ευχαριστώ». Η αλληλεγγύη είναι αυτή που δένει τις συνεργασίες και κομίζει σφαιρική σε όλους πρόοδο.

Κύρια/ε Πρόεδρε.
Ο ανιψιός μου Χρήστος Γ. Σπανός αυτά δεν τα γνώρισε και δεν τα ενστερνίστηκε.
Βρέθηκα σε μια δύσκολη στιγμή, να έχει χαλάσει το αυτοκίνητο μου με ζημιά που δεν μπορώ να επωμιστώ το οικονομικό βάρος της επισκευής του και να καταστρέφετε η δουλειά μου που έκανα πλέον των δύο (2) ετών να την αναβιώσω και αφού εξήντλησα όλες τις άλλες επιλογές που μπορούσα να έχω του απευθύνθηκα να με εξυπηρετήσει οικονομικά να το επισκευάσω και να του τα επιστρέψω ψωνίζοντας εμπορεύματα (σχετικό 09-01), όπως είχα κάνει στο παρελθόν (σχετικό 13-02 & 09-02) και αυτός με απαρνήθηκε για δεύτερη (2η) φορά.
Μάλιστα με αγένεια και περιφρόνηση.
Του έστειλα στις 14-07-2022 3:30 μμ (σχετικό 09) το πρώτο ηλεκτρονικό μου μήνυμα θέτοντας του την δύσκολη θέση στην οποία ευρισκόμουν και χρειαζόμουν τη βοήθεια του. Τον κάλεσα στο τηλέφωνο και μου είπε ότι το έλαβε και ότι θα με καλέσει εκείνος, κάτι που δεν έκανε.
Στις 15-07-2022  6:10 μμ (σχετικό 10) του έστειλα νέο ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο του υπενθύμιζα ότι με ξέχασε, πάλι δεν ανταποκρίθηκε.
Στις 16-07-2022 ημέρα Σάββατο και αφού πήγα στην έδρα της ναυτιλιακής να τον βρω, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν και αφού άφησα το όνομα μου στη ρεσεψιόν να με καλέσει, κάτι στο οποίο  δεν ανταποκρίθηκε, τον κάλεσα για να με ρωτήσει αν μου είπε ο Καστανάκης και να μου πει ότι δεν μπορεί να με βοηθήσει αυτή τη φορά, αλλά μια άλλη, κλείνοντας μου το τηλέφωνο.

Κύρια/ε Πρόεδρε.
Δεν είναι μόνον το ότι με απαρνήθηκε και δεν μου συμπαραστάθηκε σε μια δύσκολη μου στιγμή, είναι και ο τρόπος που το έκανε εκδηλώνοντας απαξίωση και περιφρόνηση στο πρόσωπό μου.

Κύρια/ε Πρόεδρε.
Απάτη: ενσυνείδητη παραποίηση της αλήθειας, που στηρίζεται στην εμπιστοσύνη και στην ευπιστία των άλλων και αποβλέπει σε οικονομικά κυρίως οφέλη.
Γεγονός είναι ότι ο αδελφός μου με συμπεριέλαβε στην διαθήκη του και το έθεσε αυτό σαν υποχρέωση και όρο να μου καταβάλλουν χίλια ευρώ (1.000,00 €) κάθε μήνα οι εναγόμενοι κληρονόμοι του προκειμένου να απολαύσουν τα οφέλη της κληρονομιάς του. Προφανώς, εκείνος κάτι ήξερε και έπραξε τούτο και δεν το άφησε στην καλή θέληση των κληρονόμων του. Όπως εκείνος ήξερε και τους λόγους για τους οποίους με κατέστησε κληρονόμο του με τόσο ισχυρές συνθήκες εμπεριεχόμενες στη διαθήκη  του.
Γεγονός είναι, όπως προκύπτει από τη διαθήκη του, ότι τα χρήματα που μου έδωσε ως οικονομική αδελφική συμπαράσταση, δεν τα ήθελε πίσω, άλλως θα το ανέφερε στη διαθήκη του. Αντίθετα με συμπεριέλαβε σε αυτήν.
Γεγονός είναι, ως εκ των ανωτέρω προκύπτει, ότι καμία απολύτως οφειλή δεν είχα προς τους κληρονόμους του.
Γεγονός είναι ότι συμψήφισα μια ανύπαρκτη οφειλή προς τους κληρονόμους του αποβιώσαντος αδελφού μου, μη έχοντας άλλη επιλογή, με την κληρονομιά που με ισχυρές συνθήκες απόδοσης, έναντι των κληρονόμων του,  μου άφησε. Τούτο έπραξα υπό ισχυρή ψυχολογική πίεση που σταδιακά μου ασκήθηκε αρχής γενομένης προ θανάτου του αδελφού μου στις 11-11-2019 από τον Στυλιανό Καστανάκη, πέμπτο (5ο) εναγόμενο και ακολούθησε στις 23-01-2020 το με μεγάλη ψυχολογική φόρτιση τηλεφώνημα της ανιψιάς μου Ειρήνης Σπανού δεύτερης (2ης) εναγόμενης.
Γεγονός είναι ότι τους γνωστοποίησα την οικονομική συμπαράσταση του αδελφού μου και το ύψος της, αμέσως  μετά την ψυχολογική πίεση που μου άσκησε η ανιψιά μου.
Γεγονός είναι ότι οι εναγόμενοι κληρονόμοι του αδελφού μου, θέλησαν να συμψηφίσουν και εν τέλει τούτο έπραξαν, αυτή την ανιδιοτελή οικονομική βοήθεια του αποβιώσαντος αδελφού μου με την κληρονομιά που μου άφησε και την υποχρέωση τους να μου καταβάλλουν χίλια ευρώ (1.000,00 €) μηνιαίως, χωρίς κανέναν απολύτως όρο και προϋπόθεση περί της καταβολής τούτης.
Γεγονός είναι ότι σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για εμένα, χάνοντας το στήριγμα μου, τον αποβιώσαντα αδελφό μου Γιώργο, ευρισκόμενος χωρίς οικονομικούς άλλους πόρους απειλήθηκα από τον Στυλιανό Καστανάκη πέμπτο (5ο) εναγόμενο ότι θα μου κοπούν τα δανεικά και να πάω να δουλέψω, μιας και υπέθετε ότι δεν είχα δουλειά. Προφανώς η δουλειά του γραφείου για εμένα δεν είναι δουλειά. Είναι αμέτρητα τα ξενύχτια μου προκειμένου να ανταποκριθώ σε δικογραφίες και προκαταρκτικές εξετάσεις και για να ενημερώσω τα site μου. Έμαθαν όλοι να με βλέπουν να κουβαλάω κιβώτια, για να αντιληφθούν ότι δουλεύω. Τούτο εικάζω ότι έπραξε μη γνωρίζοντας ότι τελικά ο αείμνηστος αδελφός μου με συμπεριέλαβε στη διαθήκη του.
Γεγονός είναι ότι εν τέλει η απειλή του πραγματοποιήθηκε υπό τις ανωτέρω εκτιθέμενες συνθήκες.
Γεγονός είναι ότι μου δημιούργησαν κλίμα εμπιστοσύνης με το να με κατευθύνουν στον υπεύθυνο για τις προμήθειες ανιψιό μου Χρήστο Μιχαήλ Σπανό, έκτο (6ο) εναγόμενο, κάτι που όχι μόνον δεν πραγματώθηκε, αλλά σταδιακά και εν τέλει στις 19-01-2022 έπαψαν πλέον να ψωνίζουν από εμένα.
Γεγονός και αλήθεια είναι ότι δεν όφειλα, απολύτως τίποτα, στους κληρονόμους και εναγόμενους του αποβιώσαντος αδελφού μου.
Γεγονός και αλήθεια είναι ότι τους εξόφλησα συμψηφιστικά κάτι που δεν τους όφειλα με την αποποίηση της διαθήκης του αείμνηστου αδελφού μου Γιώργου.   Γεγονός είναι, ως εκ των ανωτέρω προκύπτει, ότι οι κληρονόμοι του αποβιώσαντος αδελφού μου, τελικά με εξαπάτησαν και αποποιήθηκα της κληρονομιάς του, που με  ισχυρές προϋποθέσεις για την απόδοση της σε εμένα, σε αυτήν με είχε συμπεριλάβει.         

Κύρια/ε Πρόεδρε.
Απειλή: πράξεις, χειρονομίες ή λόγια που αποσκοπούν στον εκφοβισμό κάποιου.
Γεγονός είναι ότι στις 11-11-2019 απειλήθηκα από τον πέμπτο (5ο) εναγόμενο Στυλιανό Καστανάκη για την μη απόδοση πλέον της οικονομικής βοήθειας του αδελφού μου.
Γεγονός είναι ότι αυτό συνέβη και από την ανιψιά μου Ειρήνη Σπανού δεύτερη (2η) εναγόμενη στο μετά ψυχολογικής πίεσης τηλεφώνημα της στις 23-01-2020, καθώς μου δήλωσε ότι δεν θα μου καταβάλλει το κληροδότημα μου γιατί έχει παιδιά να μεγαλώσει.
Γεγονός είναι ότι τα ανωτέρω με έφεραν σε κατάσταση φοβίας πλέον καθώς τότε εξαρτιόμουν από την οικονομική βοήθεια του αδελφού μου, που μου προοιώνιζαν ότι αυτής δεν θα τύγχανα πλέον.

Κύρια/ε Πρόεδρε.
Πλάνη: εσφαλμένη, λανθασμένη κρίση, γνώμη, αντίληψη· σφάλμα, λάθος.
Γεγονός είναι ότι ενάγοντες μου καλλιέργησαν την εντύπωση ότι θα συνεχίσουν να ψωνίζουν, μάλιστα περισσότερο, ώστε να αντισταθμίσω και την αποποίηση της κληρονομιάς του αποβιώσαντος αδελφού μου Γιώργου.
Γεγονός είναι ότι σταδιακά αντί να αυξήσουν μείωναν τις παραγγελίες τους παρά τις προς τούτο υπενθυμίσεις μου (σχετικά 13-02 & 13-04) και τελικά σταμάτησαν να ψωνίζουν στις 19-01-2022, (σχετικό 09-02).
Γεγονός είναι ότι στις 16-07-2022 με το τηλεφώνημα που έκανα στον ανιψιό μου Χρήστο Γεωργίου Σπανό πρώτο (1ο) εναγόμενο συνειδητοποίησα ότι έκανα λάθος και πλανήθηκα όσον  αφορά την αποποίηση της κληρονομιάς του αδελφού μου, καθώς πέραν της αγνωμοσύνης του για την προέλευση της κληρονομιάς του, δεν εκτίμησε το γεγονός ότι είχε ήδη ωφεληθεί από εμένα με την αποποίηση της κληρονομιάς πλέον των δέκα πέντε  χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (15.500,00 €) ο ίδιος  και εν συνόλω οι εναγόμενοι πλέον των τριάντα ενός χιλιάδων ευρώ (31.000,00 €). Εκδήλωσε αγνωμοσύνη - αχαριστία.
Γεγονός είναι ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο να αποποιηθώ της κληρονομιάς του αδελφού μου, που τόσο πολύ μεγάλη ανάγκη είχα τότε που ήταν εν ζωή και ακόμη περισσότερο τώρα που απεβίωσε. Κάτι που εκείνος γνώριζε και μερίμνησε να συνεχίσω να τυγχάνω της οικονομικής του συμπαράστασης υποχρεωτικά και ως όρο για την απόλαυση της κληρονομιάς του από τα ανίψια μου και τους εν συνόλω εναγόμενους και αντίδικους μου.
Γεγονός είναι ότι έκανα λάθος στην κρίση μου για τις προθέσεις των εναγόμενων, και οδηγήθηκα σε πλάνη όσον αφορά την αποποίηση της κληρονομιάς του αποβιώσαντος αείμνηστου  αδελφού μου Γιώργου.

Κύρια/ε Πρόεδρε.
Έτι περαιτέρω:
Την κληρονομιά του αείμνηστου αποβιώσαντος αδελφού μου Γιώργου, είχα ήδη  ρητά και σε κάθε περίπτωση  σιωπηρά  αποδεχτεί πριν ακόμη αποβιώσει, καθώς δεχόμουν την οικονομική του βοήθεια  αδιαλείπτως για όλους τους μήνες της χρονιάς που απεβίωσε ως και αυτόν τον Νοέμβριο που απεβίωσε και τον Δεκέμβριο του 2019 αμέσως μετά τον θάνατο του, (σχετικό 07-14 & 07-15). Όσο για τον Ιανουάριο του 2020 μεσολάβησε το τηλεφώνημα της ανιψιάς μου Ειρήνης δεύτερης (2ης) εναγόμενης στις 23-01-2020 και αυτός είναι ο λόγος που δεν μου κατεβλήθη, αν και ο αείμνηστος αποβιώσας αδελφός μου είχε φροντίσει με την διαθήκη του που δημοσιεύτηκε στις 19-01-2020 να συνεχίσω να λαμβάνω την οικονομική του βοήθεια, όμως τότε δεν το ήξερα και προσκλήθηκα από την ίδια εμμέσως πλην σαφώς και για την απόδοση της δωρεάς του αποβιώσαντος αδελφού μου, κάτι που με περιέβαλε σε φόβο για την βιολογική μου πλέον επιβίωση.

  ΝΟΜΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Κατά τον Αστικό Κώδικα:

Άρθρο 140
Δήλωση από πλάνη
Αν  κάποιος  καταρτίζει  δικαιοπραξία  και  η  δήλωσή  του δεν συμφωνεί, από ουσιώδη πλάνη, με  τη  βούλησή  του,  έχει  δικαίωμα  να ζητήσει την ακύρωση της δικαιοπραξίας.

Άρθρο 141
Πλάνη ουσιώδης
Η πλάνη είναι ουσιώδης όταν αναφέρεται σε σημείο τόσο σπουδαίο για  την  όλη δικαιοπραξία, ώστε, αν το πρόσωπο γνώριζε την πραγματική κατάσταση, δεν θα επιχειρούσε τη δικαιοπραξία.

Άρθρο 142
Η πλάνη  που  αναφέρεται  σε  ιδιότητες  του  προσώπου  ή  του  πράγματος  θεωρείται ουσιώδης, αν κατά τη συμφωνία των μερών ή με βάση  την καλή πίστη και τα συναλλακτικά ήθη, οι ιδιότητες αυτές είναι  τόσο  σπουδαίες  για  την  όλη δικαιοπραξία, ώστε, αν το πρόσωπο γνώριζε την  πραγματική κατάσταση, δεν θα επιχειρούσε τη δικαιοπραξία.

Άρθρο 147
Δήλωση ως συνέπεια απάτης
`Όποιος  παρασύρθηκε με απάτη σε δήλωση βούλησης έχει δικαίωμα να ζητήσει να ακυρωθεί η δικαιοπραξία.  Αν  η  δήλωση  απευθύνεται  σε άλλον  και  η απάτη έγινε από τρίτον, η ακύρωση μπορεί να ζητηθεί μόνο εφόσον εκείνος προς τον  οποίο  απευθύνεται  η  δήλωση  ή  τρίτος  που απέκτησε  αμέσως  δικαίωμα  από αυτήν γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει την απάτη.

Άρθρο 150
Δήλωση ως συνέπεια απειλής
`Οποιος  εξαναγκάστηκε  σε  δήλωση  βούλησης  με  απειλή   που ασκήθηκε  παράνομα  ή  αντίθετα  προς τα χρηστά ήθη από τον άλλο ή από τρίτο έχει δικαίωμα να ζητήσει να ακυρωθεί η δικαιοπραξία.

Άρθρο 1849
Η αποποίηση είναι άκυρη αν ο κληρονόμος έχει  ρητά  ή  σιωπηρά δηλώσει  ότι  αποδέχεται  την κληρονομία. Από τη σύνταξη απογραφής της κληρονομίας και μόνο δεν συνάγεται τέτοια δήλωση.
Ρητή αποδοχή υπάρχει, όταν ο προσωρινός κληρονόμος εκφράζει ευθέως -γραπτά ή προφορικά - τη δήλωσή του να γίνει οριστικός κληρονόμος. Η δήλωση όμως αυτή θα πρέπει αναγκαστικά να απευθύνεται σε πρόσωπο, που έχει συμφέρον από την κληρονομία, όπως σε συγκληρονόμο, σε δανειστή της κληρονομίας κλπ. Δεν αποτελεί αποδοχή ή ανακοίνωση σε τρίτον σκέψης του προσωρινού κληρονόμου ν` αποδεχθεί αφού εκφράζει μελλοντική πρόθεση και όχι ενεστώσα βούληση του κληρονόμου αποδοχής της κληρονομίας. Σιωπηρή αποδοχή υπάρχει όταν η βούληση του προσωρινού κληρονόμου να γίνει οριστικός, συνάγεται από τη συμπεριφορά του απέναντι στην κληρονομία, δηλ. από πράξεις ή παραλείψεις του, που καθεαυτές εμπεριέχουν εξωτερίκευση της βούλησής του για ανάμειξή του στην κληρονομία και οριστική αποδοχή της. Τέτοιες πράξεις είναι η υποβολή αίτησης για έκδοση κληρονομητηρίου, η άσκηση της περί κλήρου αγωγής, η υποβολή δήλωσης για επιβολή φόρου κληρονομίας κλπ.

Κύρια/ε Πρόεδρε.
Ως εκ των ανωτέρω εκτεθέντων, που αφορούν την γενικότερη κοινωνικοοικονομική κατάσταση στην οποία ευρίσκομαι και αυτή έχει μακροχρόνια δημιουργηθεί και παγιωθεί παραγόμενη από την μακροχρόνια επιδίωξη, ισχυρών οικονομικών παραγόντων στο νησί, να μου υφαρπάξουν την  ιδιοκτησία μου προκειμένου να νομιμοποιήσουν την αυθαίρετη  δική τους, κάτι που με ανάγκασε σε κατάθεση εγκλήσεων και καταγγελιών σε δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, έτι περαιτέρω σε αστυνομικούς, καθώς πλέον της επιδίωξης της υφαρπαγής της ιδιοκτησίας μου επιχειρείται μακροχρόνια ο εγκλεισμός μου σε σωφρονιστικό εναλλακτικά σε ψυχιατρικό κατάστημα, προκύπτει ανενδοίαστα ότι η οικονομική στήριξη που μου παρείχε ο αείμνηστος αποβιώσας αδελφός μου Γιώργος ήταν και είναι αδήριτη αναγκαιότητα για τον βιοπορισμό μου. Προς τούτο άλλωστε μου την κληροδότησε ως υποχρέωση και ως όρο, προς τους λοιπούς κληρονόμους του, προκειμένου να απολαύσουν αυτοί τα οφέλη της κληρονομιάς του.
Σε καμία περίπτωση και κανείς άλλος εχέφρων πιστεύω, δεν θα αποποιούταν, ούτε και εγώ φυσικά, μιας κληρονομιάς που μου διασφαλίζει τον βιοπορισμό μου, μάλιστα χωρίς καμία απολύτως υποχρέωση, όρο η προϋπόθεση από μέρους μου.
Όμως, απειλήθηκα, εξαπατήθηκα και πλανήθηκα υπό το βάρος ψυχολογικής πίεσης, πέραν της αναφερομένης στην παρούσα, με αποτέλεσμα, συνεπικουρούμενης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μου, η οποία βαλλόταν, να αποποιηθώ την κληρονομιά του αείμνηστου αποβιώσαντος αδελφού μου Γιώργου, την οποία είχα ήδη ρητά και σε κάθε περίπτωση σιωπηρά αποδεχθεί με την είσπραξη του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2019 (σχετικά 07-14 & 07-15) κάτι που αυτοδικαίως ακυρώνει την από  12-03-2020 αποποίηση της κληρονομιάς του αδελφού μου διά της υπ’ αριθμόν 181/12-03-2020 έκθεσης αποποίησης κληρονομιάς του Ειρηνοδικείου Ρόδου, κατ’ άρθρο 1849 του Αστικού Κώδικα.
Έτι περαιτέρω:
Μου καλλιεργήθηκε η εντύπωση της επιπρόσθετης στήριξης μου συνεχίζοντας να ψωνίζουν περισσότερα με το να με κατευθύνουν στον υπεύθυνο για τις προμήθειες ανιψιό μου Χρήστο Μιχαήλ Σπανό, κάτι που όχι μόνον δεν έγινε αλλά σταδιακά μείωναν τις παραγγελίες τους και τελικά σταμάτησαν να ψωνίζουν με τα τελευταία τους τιμολόγια αγοράς τα 44 & 45 εκδοθέντα στις 19-01-2022 (σχετικό 09-02).  
Με στήριξαν μια και μόνο φορά καταθέτοντας μου προκαταβολή 500,00 € στις 09-03-2021 για αγορές και όταν ζήτησα την επανάληψη της συγκεκριμένης εξυπηρέτησης μου την αρνήθηκαν, (σχετικά 13-02 & 13-03).
Από την όλη συμπεριφορά τους, όσον αφορά την εμπορική μεταξύ μας συνεργασία, από την οποία μου καλλιεργήθηκε η εντύπωση και προσωπικά προσδοκούσα να αυξηθεί ώστε να αντισταθμίσω κατά τι την απώλεια του κληροδοτήματος του αείμνηστου αδελφού μου Γιώργου, προκύπτει  ότι πλανήθηκα ώστε να προχωρήσω στην αποποίηση της κληρονομιάς του, (άρθρα 140, 141, 142 ΑΚ) και ως εκ τούτου πρέπει να ακυρωθεί.
Από δε τη συζήτηση που διαμείφθηκε μεταξύ εμού και του Στυλιανού Καστανάκη, 5ου εναγόμενου, στις 11-11-2019 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ως και την τηλεφωνική συνομιλία μου με την ανιψιά μου Ειρήνη Γεωργίου Σπανού, 2η εναγόμενη, προκύπτει ότι υπό το βάρος ψυχολογικής πίεσης απειλήθηκα, (άρθρο 150 ΑΚ), προκειμένου να προβώ σε αποποίηση της κληρονομιάς του αείμνηστου αδελφού μου Γιώργου και ως εκ τούτου αυτή πρέπει να ακυρωθεί.
Εν κατακλείδι από το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ εμού και των κληρονόμων του αποβιώσαντος αδελφού μου Γιώργου, ως και την ίδια την από 19-11-2019 δημοσιευθείσα διαθήκη του προκύπτει ότι εξαπατήθηκα από τους κληρονόμους του αποβιώσαντος αδελφού μου Γιώργου, καθώς τούτοι ωφελήθηκαν της αποποίησης της διαθήκης του με αντάλλαγμα ανύπαρκτη οφειλή μου σε αυτούς, (άρθρο 147 ΑΚ) και ως εκ τούτου πρέπει αμφότερες οι συγκεκριμένες δικαιοπραξίες να ακυρωθούν.

Επειδή αγνοούσα την ύπαρξη του γεγονότος ότι θα σταματούσαν να με στηρίζουν οικονομικά ψωνίζοντας από εμένα μετά από την αποποίηση της κληρονομίας του αδελφού μου, αντίθετα με την όλη στάση τους πριν προβώ στην υπογραφή του από 12-03-2020 ιδιωτικού συμφωνητικού, αλλά και στην υπ` αριθμόν 181/2020 αποποίηση της κληρονομίας του αδελφού μου, καθώς έδειχναν πως θα συνεχίσουν να με στηρίζουν, μάλιστα περισσότερο από ότι συνήθιζαν να ψωνίζουν από εμένα, υποδεικνύοντας μου να απευθυνθώ για αυτό στον υπεύθυνο προμηθειών ανιψιό μου Χρήστο Μιχαήλ Σπανό.

Επειδή η ανιψιά μου, μου έδωσε να καταλάβω ότι δεν θα μου έδιναν τα χίλια ευρώ (1.000,00 €)  της διαθήκης και σίγουρα την δική της αναλογία.

Επειδή η υπ` αριθμόν 181/2020 αποποίηση της κληρονομίας του αδελφού μου και το από 12-03-2020 ιδιωτικό συμφωνητικό είναι άκυρα λόγω πλάνης.

Επειδή η υπ` αριθμόν 181/2020 αποποίηση της κληρονομίας του αδελφού μου και το από 12-03-2020 ιδιωτικό συμφωνητικό είναι άκυρα λόγω απειλής.

Επειδή η υπ` αριθμόν 181/2020 αποποίηση της κληρονομίας του αδελφού μου και το από 12-03-2020 ιδιωτικό συμφωνητικό είναι άκυρα λόγω απάτης.

Επειδή η υπ` αριθμόν 181/2020 αποποίηση της κληρονομίας του αδελφού μου είναι αυτοδικαίως άκυρη λόγω της ρητής και σε κάθε περίπτωση σιωπηρής προηγούμενα αποδοχής από εμένα της κληρονομιάς του αδελφού μου.

Επειδή για την απόδειξη της αληθείας της παρούσας αγωγής μας επικαλούμαστε έγγραφα  και κάθε άλλο νόμιμο αποδεικτικό μέσο.

Επειδή ακυρουμένων τόσο του από 12-03-2020 ιδιωτικού συμφωνητικού, τόσο και της υπ` αριθμόν 181/2020 αποποίησης της κληρονομίας οι εναγόμενοι το ποσόν που οφείλουν να μου αποδώσουν από τον Ιανουάριο του 2020 έως και τον Αύγουστο του 2022 είναι: 32 μήνες x 1.000,00 € = 32.000,00 €.

Αναλυτικότερα:

 1. Από τον 1ο εναγόμενο, Χρήστο Γεωργίου Σπανό  32.000 €  x  41%      =  13.120 €
 2. Από την 2η εναγόμενη, Ειρήνη Γεωργίου Σπανού 32.000 €  x  24,5%   =    7.840 €
 3. Από τον 3ο εναγόμενο, Νικήτα Χρήστου Σπανό   32.000 €  x  24,5%   =    7.840 €
 4. Από τον 4ο εναγόμενο, Μιχαήλ Μιχαήλ              32.000 € x    5%       =   1.600 €
 5. Από τον 5ο εναγόμενο Στυλιανό Καστανάκη        32.000 € x    3%       =      960 €
 6. Από τον 6ο εναγόμενο Χρήστο Μιχαήλ Σπανό      32.000 € x    2%       =      640 €
                                                                               Σύνολο:                32.000 €

Το ανωτέρω ποσόν δέον να μου αποδοθεί νομιμότοκα από την επίδοση της παρούσης αγωγής μου.                                                                               

Επειδή η παρούσα διαμορφούμενη κατάσταση για εμένα με βρίσκει να έχω ένα αυτοκίνητο χαλασμένο και να μην δύναμαι να αναλάβω το οικονομικό βάρος της επισκευής του, πέραν του γεγονότος ότι κανείς δεν αναλαμβάνει να μου το επισκευάσει, αδυνατώντας τοιουτοτρόπως να ασκήσω τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες που μου παρέχουν τα αναγκαία για τον βιοπορισμό μου.

Επειδή η κληρονομιά του αδελφού μου κατ’ ουσία πλέον είναι ο μοναδικός οικονομικός πόρος που έχω και αυτός μου εξασφαλίζει τον βιοπορισμό μου, καθώς ουσιαστικά  δεν  έχω άλλο εισόδημα.   

Επειδή είναι αδήριτη ανάγκη πλέον να λαμβάνω το κληροδότημα του αείμνηστου αποβιώσαντος αδελφού μου Γιώργου.

Επειδή η παρούσα αγωγή μας είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής, αρμοδίως δε εισάγεται ενώπιον Σας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΖΗΤΩ

 1. Να γίνει δεκτή η παρούσα, με σκοπό:
 2. Nα ακυρωθούν λόγω απάτης, απειλής και πλάνης η υπ` αριθμόν 181/2020 αποποίηση της κληρονομίας του αδελφού μου και το από 12-03-2020 ιδιωτικό συμφωνητικό, μεταξύ εμού και των εναγομένων.
 3. Να ακυρωθεί αυτοδικαίως λόγω της προηγούμενα ρητής και σε κάθε περίπτωση σιωπηρής αποδοχής από εμένα της κληρονομιάς του αείμνηστου αποβιώσαντος αδελφού μου Γιώργου η υπ’ αριθμόν 181/12-03-2020 αποποίηση της κληρονομιάς του.
 4. Να καταδικαστούν οι εναγόμενοι, νομιμότοκα από την επίδοση της παρούσης, να μου καταβάλλουν:
 • Ο 1ος εναγόμενος Χρήστος Γεωργίου Σπανός 32.000 €  x  41%      =  13.120 €
 • Η 2η εναγόμενη, Ειρήνη Γεωργίου Σπανού      32.000 € x  24,5%   =    7.840 €
 • Ο 3ος εναγόμενος, Νικήτας Χρήστου Σπανός   32.000 € x  24,5%   =    7.840 €
 • Ο 4ος εναγόμενος, Μιχαήλ Μιχαήλ               32.000 €  x    5%       =   1.600 €
 • Ο 5ος εναγόμενος Στυλιανός Καστανάκης       32.000 € x    3%       =      960 €
 • Ο 6ος εναγόμενος Χρήστος Μιχαήλ Σπανός     32.000 € x    2%       =      640 €
                                                                           Σύνολο:                32.000 €

.

 1. Να καταδικαστούν οι αντίδικοί μου στην δικαστική μου δαπάνη.

Ρόδος 01-08-2022

                                                                     Ο ενάγων                                                    Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
                                                           Θωμάς- Δημήτριος Χρήστου Σπανός                      Αναστάσιος Ε. Μπακαλούμας

.

.

.

Design by Thomas C. Spanos