+30.6946696310                      info@spanosthomas.eu                      live:.cid.912cd03ac5bb338a                    

Αίτηση – Αυτοψίας

                                                                                                                                                  Προς Την
                                                                                                                                                  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου     
                                                                 
                                                                   Ρόδος 30-11-2023                                                  Κοινοποίηση:
                                                                                                                                                  Διοικητή Α.A.Δ. Δωδεκανήσου
                                                                    Θωμά Χ. Σπανού                                                   Διοικητή Α.Τ. Ρόδου
                                                                                                                                                   Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
                                                                                                                                                   Δήμαρχο Ρόδου

Θέμα: Αυτοψία στο κτιριακό συγκρότημα της 84 κτηματολογικής   μερίδας γαιών Ρόδου και των πέριξ αυτής.

Αξιότιμη Κυρία Εισαγγελέας.
Προτού υπεισέρθω στο  θέμα για το οποίο σας απευθύνομαι, θέλω να λάβετε υπόψη Σας ότι είναι πολλά τα συμβάντα και σχετικά πρόσφατα υπήρξε παρόμοιο περιστατικό και μάθαμε από την τηλεόραση ότι για μια θέση στάθμευσης αυτοκινήτου, ένας συμπολίτης μας πήγε στο σπίτι του πήρε το όπλο του και γύρισε και σκότωσε εν ψυχρό τον καταληψία.

Επί του προκειμένου.
Σας απευθύνομαι ως ο παλαιότερος, ως ο πρώτος ιδιοκτήτης στην 84 Κτηματολογική   Μερίδα Γαιών Ρόδου, στην Περιοχή Σγουρού.
Στην συγκεκριμένη κτηματολογική μερίδα υφίστανται τρία (3) κτίρια και με τις όμορες κτηματολογικές μερίδες συνθέτουν  ένα κτιριακό συγκρότημα επτά (7) κτιρίων, στα οποία δραστηριοποιούμαστε φιλήσυχα δεκάδες επιχειρήσεις.
Εξαίρεση σε αυτή την μικρή επαγγελματική κοινωνία μας είναι ο μηχανικός αυτοκινήτων και χορτοκοπτικών    Γεώργιος Βονάκης, ο οποίος όντας ενοικιαστής και όχι ιδιοκτήτης, έχει κάνει κατάληψη τον μεγαλύτερο ακάλυπτο κοινόχρηστο χώρο με αυτοκίνητα, μηχανήματα παλιά και διάφορα απόβλητα δήθεν προς επισκευή.
Στις 14-05-2020 προέβηκα σε καταγγελία μου για όσα συνέβαιναν και συμβαίνουν στον κοινόχρηστο χώρο του κτιριακού μας συγκροτήματος στο Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου, κοινοποιώντας στην Εισαγγελία Σας, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στο Δήμο Ρόδου.
Το Τμήμα Περιβάλλοντος διά της υπ’ αριθμόν 732/09-11-2020 απόφασης του επέβαλε σχετικό πρόστιμο στον καταγγελλόμενο και η υπηρεσία σας σχημάτισε αυτεπάγγελτα την με Α.Β.Μ.: Α2020/1839 δικογραφία.
Στις 06-06-2020 προς το απόγευμα ήρθε ο Ιωάννης Μανουσέλης  στο χώρο του κτιριακού μας συγκροτήματος στο σημείο που ο Γεώργιος Βονάκης είχε τοποθετημένα τα απόβλητα του και περισυνέλεγε με φορτηγά  και χωματουργικό μηχάνημα τα μπάζα που στο χώρο υπήρχαν, με σκοπό την εδραίωση δήθεν ιδιοκτησιακών του δικαιωμάτων στο χώρο.  Με το ίδιο σκεπτικό έχει δώσει έγγραφο δικαίωμα, που ο ίδιος δεν έχει, στον Βονάκη για να σταθμεύει τα απόβλητα του στο χώρο με σκοπό την χρησικτησία του κοινόχρηστου χώρου του κτιριακού μας συγκροτήματος.
Κατά την διάρκεια των εργασιών τους, που είναι έμπροσθεν της ιδιοκτησίας μου, παριστάμενος στο χώρο, έτυχα απειλητικής συμπεριφοράς και προπηλακισμού από τον Ιωάννη Μανουσέλη ο οποίος διανύοντας μια απόσταση περίπου 10-15 μέτρων κινήθηκε εναντίον μου ζητώντας να απομακρυνθώ από το χώρο. Η απάθεια μου στην απαίτηση του τον εκνεύρισε και ερχόμενος προς το μέρος μου έπιασε ένα πλακάκι από ένα σωρό που υπήρχε πλησίον μου και επιχείρησε να με κτυπήσει με αυτό. Τότε υπαναχώρησα, κάτι που τον αποθράσυνε και ερχόμενος εναντίον μου με έπιασε από το πουκάμισο και με γρονθοκοπούσε με το ίδιο του χέρι στο σαγόνι. Σείοντας με, έχοντας με πιάσει από το πουκάμισο μου υπαναχώρησα με κατεβασμένα τα χέρια μου περίπου 30 μέτρα και εισήρθα στο κτίριο μου, όπου και εισήλθε 2-3 βήματα μέσα σε αυτό.    
Ήταν ένα στημένο συμβάν Σάββατο απόγευμα, το οποίο κατέληξε σε παράνομη σύλληψη μου από τέσσερις   αστυνομικούς που  ψευδομαρτύρησαν  για τα  δρώμενα  κατηγορώντας με, μαζί με τον Ιωάννη Μανουσέλη, ψευδώς για απειλή και απείθεια.
Για το συγκεκριμένο συμβάν έχουν σχηματιστεί οι δικογραφίες με Α.Β.Μ.: Φ2020/2184  2) Ε2020/2243  3) Ε2020/4567  4) Γ2020/5120  5) Α2020/2564
Όλα αυτά είναι μια μακροχρόνια άοκνη προσπάθεια του ιθύνοντος νου και ηθικού αυτουργού  Ανδρέα Φραγκίσκου Μαντζόν και όλες οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σχετικά με εμένα αφορούν την υφαρπαγή της ιδιοκτησίας μου για να νομιμοποιήσει ο ίδιος την αυθαίρετη δική του.
Πριν λίγες ημέρες έφεραν και τοποθέτησαν υψηλά σιδηρά πλέγματα και ετοιμάζονται να κλείσουν τον κοινόχρηστο μας χώρο, μέρος αυτού που είχε κάνει κατάληψη ο Γεώργιος Βονάκης. Τώρα, ο Ιωάννης Μανουσέλης φημολογείται και είναι ορατό πλέον ότι ετοιμάζει τον κοινόχρηστο μας χώρο να τον νοικιάσει, εντελώς παράνομα, σε ενοικιαστή του από την διπλανή μερίδα την 80Α  όπου το αυθαίρετο και κατεδαφιστέο κτίριο του Ανδρέα Φραγκίσκου Μαντζόν, με σκοπό να ιδιοποιηθούν τον κοινόχρηστο μας χώρο.
Αυτή η ενέργεια βάλλει άμεσα εμένα και όλους όσους δραστηριοποιούμαστε στο κτιριακό μας συγκρότημα.

Αξιότιμη Κυρία Εισαγγελέας.
Η 84 κτηματολογική μερίδα  γαιών Ρόδου εντός της οποίας υφίστανται τρία κτίρια, έχει υπόλοιπο δόμησης μόνο για την αδόμητη ΓΑΜΜΑ (Γ) και ΨΙ ΗΤΤΑ (ΨΗ) ιδιοκτησία μου.
Ο Ιωάννης Μανουσέλης ήταν αρχικός οικοπεδούχος της συγκεκριμένης μερίδας έκτασης 11.760 τ.μ.. (βλέπε αρχή 4ης σελίδας)  Έχει δημιουργήσει επί πλέον ακόμη δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες, περιφράσσοντας τες, την ΔΕΛΤΑ (Δ) και ΕΨΙΛΟΝ (Ε) οι οποίες δεν έχουν δυνατότητα δόμησης και μας έχει στερήσει την δυνατότητα να έχουμε ελεύθερο χώρο στάθμευσης.
Ενεργεί κάθε φορά κάνοντας και μια μικρή ενέργεια προς την κατεύθυνση της ιδιοποίησης του ελεύθερου χώρου της μερίδας μας.
Έχουμε τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης.
Υπάρχει ελεύθερος χώρος, η μερίδα μας είναι 11.760 τ.μ. και μας τον έχει στερήσει ο Ιωάννης Μναουσέλης, ξεχωρίζοντας κάθε φορά και ένα κομμάτι από αυτόν και τον ιδιοποιείται.
Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Δεν αρκούν τα όσα μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί;
Τώρα τοποθέτησε ένα μικρό κομμάτι υψηλών σιδηρών πλεγμάτων και έχει στη διπλανή μερίδα έτοιμα αρκετά όμοια και ετοιμάζεται αυτό το σαββατοκύριακο, από όλα όσα υποπίπτουν στην αντίληψη μου να τα τοποθετήσει περιφράζοντας τον κοινόχρηστό μας χώρο.
Εάν αυτό συμβεί η κατάσταση για όλους εμάς θα είναι πάρα πολύ επιβαρυντική.
Τι πρέπει να κάνουμε;  Να πάρουμε κανένα όπλο και να αυτοδικήσουμε;
Γιατί υπάρχει η έννομος τάξη; Γιατί υπάρχουν οι θεσμοί και οι αρχές;
Γιατί υπάρχει η Εισαγγελία;  Γιατί; Γιατί; Γιατί; …… 

Αξιότιμη Κυρία Εισαγγελέας.
Σας θέτω το ερώτημα:
Που μας οδηγεί η μακροχρόνια απραξία και αδιαφορία Αρχών και Θεσμών;
Επιδιώκεται η εξωτερίκευση της οργής μου.
Διακατέχομαι από πάρα πολύ μεγάλη μακροθυμία.
Όσοι απελπισμένα επιδιώκουν την εξωτερίκευση της οργής μου, ματαιοπονούν και εκτίθενται.

Αξιότιμη Κυρία Εισαγγελέας.
Δια της παρούσης αιτούμαι την αυτοψία σας στο χώρο και επικαλούμαι το προσωπικό σας ενδιαφέρον, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν κακά μελλούμενα, αν μη τι άλλο να αποφευχθεί η έτι περαιτέρω επιβάρυνση της Δικαιοσύνης και της Εισαγγελίας.   
Πρέπει να αποκτήσετε ιδίαν αντίληψη, ώστε να δώσετε κατευθύνσεις και λύσεις.

Με ιδιαίτερη τιμή.
Θωμάς Χ. Σπανός.

Επισυνάπτεται:  Ένσημο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. (Μεγαρόσημο) 3 ευρώ, με στοιχεία:
Κωδικός Παραβόλου: 63252945695405270037
Κωδικός Πληρωμής: RF83905101009500632529456 

Σημείωση:
Η παρούσα κοινοποιείται  και στους λοιπούς συνιδιοκτήτες του κτιριακού μας συγκροτήματος, ώστε να λάβουν γνώση της παρούσης ενέργειας μου που τους αφορά.

.

.

.

Design by Thomas C. Spanos